Kjør sikkert i skogen

Mange av oss kjører en del i skogen. Vi bor tross alt i Norge, og for å komme oss fra ett sted til et annet er det ofte slik at vi må gjennom skogkledde strøk. Det er også en god del nordmenn som oppholder seg i skogen av andre grunner, enten det er jakt eller skogsarbeid. Skogbruket er tross alt en av de eldste og mest tradisjonsrike næringene i landet, og blir videreført av nye generasjoner. Jakt er en annen virksomhet som har lange tradisjoner og fortsatt fatter interessen til mange. Mange liker også å kjøre i skogen bare for å nyte den flotte naturen og kanskje få noen glimt av ville dyr underveis.

Kjøring i skogen

Når du skal kjøre i skogen, må du huske på å være litt ekstra påpasselig. Du kan fort bli overrasket av ville dyr, som elg og hjort. I tillegg hender det at trær blir tatt av vinden, og blir liggende og sperre veien. Samtidig er skogen også viktig for ulike typer menneskelig virksomhet, så du må se etter folk som går langs veiene. Derfor kan det være lurt med ekstralys fra Ekstralyskongen, som gir deg den ekstra rekkevidden du trenger for å ferdes helt trygt også når du kjører i tett skog.

Men finnes det ikke mange lover og regler rundt dette i Norge, spør du kanskje. Vi vet jo alle at det finnes mange som liker å lage regler i dette landet. Men her er det en god nyhet: regelverket har blitt forenklet, slik at det ikke lenger er noen begrensninger på hvor mange ekstralys du kan ha, eller på den samlede lysstyrken. Dette er ikke minst flott for oss som ikke bare synes ekstralys er nyttig og praktisk, men også vet at det er noe som virkelig gir bilen en unik look. Nå finnes det altså ikke lenger noen hindringer for å style opp med så mange ekstralys du vil!