Blir glad hvis du kommer hjem med kjøtt

 

Jakten er over?

Norge er et land som har overlevd på kunnskap om å benytte seg av naturen siden tidenes morgen. Det var jakt og fiske og vår evne til å utnytte naturens ressurser som har gjort oss til et land i vekst. Men etter hvert som samfunnet ble industrialiserert, er ikke den samme kunnskapen like nødvendig lengre.

Hvorfor? Fordi nå har vi store selskap som tar seg av det å tilberede og pakke maten vår, alt vi trenger å gjøre er å gå i butikken å handle og tilberede maten hjemme. Det vil si, vi trenger egentlig ikke gjøre det en gang, det finnes masse ferdigpreparert mat takket være teknikker som for eksempel sous vide, som gjør at vi kan spise variert ferdigmat om vi ønsker det.

Det vil si at i utgangspunktet trenger vi ikke lengre å ha for mye kunnskap om hverken det å jakte, eller det å lage maten. Samtidig har kunnskapen om disse tingene økt, og det å jakte er blitt en fritidsaktivitet. Det å lage god mat er regnet som en spennende luksus og mange ønsker å lære seg mer om dette, selv om de faktisk ikke trenger det. Når sommeren er over er det på tide å begynne å planlegge julegavene, og hva er da bedre en en liste over julegavetips?

Et sted du kan gå for å lete frem spennende gaver er youwish.no som har spennende gavekort på forskjellige kurs innen matlaging, whiskeysmaking og vinsmaking. Det er perfekt mulighet til å lære mye om både produksjon og preparering av mat og drikke.

  •           Matlagingskurs hvor du lærer det grunnleggende innen matlaging.
  •           Du kan lære å lage italiensk mat som de profesjonelle, som for eksempel Jamie Oliver.
  •           Hva med å lære å lage tradisjonelle spanske tapasretter?
  •           Hva med litt søtere ting som cupcakes,sjokolade og godteri? Ja, det finnes kurs for det også.
  •           En av de store trendene for tiden er sushi, nå kan du også lære å lage det selv!

Med andre ord er det mye spennende du kan lære om matlagingen og hvordan du best kan utnytte det du har fått ved å fiske eller jakte.